Het wegenvignet voor personenwagens zal mogelijk pas in 2014 ingevoerd worden en niet in 2013 zoals gepland. Dat heeft Waals minister van Openbare Werken Carlo Di Antonio (CDH) op Twizz radio gezegd.

Volgens Di Antonio is er overleg geweest tussen de drie gewesten en gaan de zaken vooruit, maar rest er nog een reeks technische kwesties die moeten geregeld worden.

'Enkele dagen geleden is er nog overleg geweest. We staan dicht bij een akkoord, maar de discussies zijn soms technisch om te weten of het gaat om een taks of om een heffing, of het zal gaan om een vignet dat we op de ruit moeten kleven en of er controles komen aan de grens. We hopen dat de drie gewesten tegen eind 2012 een akkoord zullen bereiken over het model. Maar de concrete invoering zal eerder in 2014 zijn', aldus Di Antonio.
 
In januari 2011 was er tussen de drie gewesten afgesproken om het wegenvignet in te voeren vanaf 2013. Voor Belgen zou het wegenvignet deel gaan uitmaken van de hervormde verkeersbelasting.
 
Die verkeersbelasting zou dan enerzijds bestaan uit het bedrag voor het vignet en anderzijds uit een variabel bedrag voor de externe kosten (zoals schadelijke uitstoot) van het voertuig. Voor buitenlanders werd toen gedacht aan een elektronisch vignet.
 
Ook Waals begrotingsminister André Antoine (CDH) zegt intussen dat het vignet wellicht niet ingevoerd zal worden voor eind 2013 en dat een vertraging tot 2014 niet uitgesloten is.