Tickets Tomorrowland flink duurder
Tomorrowland 2011 Foto: lbo
Een nieuw hoofdpodium en extra investeringen in veiligheid, doen de ticketprijs van het dancefestival Tomorrowland in Boom gevoelig stijgen. De prijs van een combiticket voor drie dagen stijgt van 135 naar 172,5 euro en dagtickets kosten dit jaar 72,5 euro, 10 euro meer dan vorig jaar. Ook een campingticket is10 euro duurder, tot 34,5 euro.

Tomorrowland heeft dit jaar plaats van vrijdag 27 tot zondag 29 juli op het domein De Schorre in Boom.

Vooral de prijs van een combiticket springt in het oog. Dat ticket wordt net geen dertig procent duurder, van 135 euro naar 172,5 euro. 'Er werken 110 mensen aan een nieuw hoofdpodium. En ook inzake veiligheid veranderen een aantal zaken', verklaart Debby Wilmsen van ID&T de prijsstijging.

De ticketverkoop van Tomorrowland start op vrijdag 7 april maar speciaal voor Belgen zijn 40 procent van de tickets te koop vanaf vrijdag 24 maart en die tickets zijn goedkoper.
Wie tickets bestelt tijdens de 'Belgische voorverkoop' betaalt 167,5 euro voor een combiticket in plaats van 172,5 euro en 70, 5 euro voor een dagticket in plaats van 72,5 euro . De prijs van het campingticket blijft ongewijzigd op 34,5 euro.

Daarnaast bestaan nog enkele luxe-arrangementen. Zo kan wie met twaalf vrienden komt, een verblijf boeken in 'Dreamville Mansion' voor 9.600 euro.

In ruil beschik je over en woonruimte met sofa's, eetruimte, volledig opgemaakte bedden, een gevulde koelkast, een kleine keuken, een koffiemachine en lounge terras met toegang tot een sauna. Bovenop staan nog een ober en kuisploeg ter beschikking.

Met de exclusieve Belgische voorverkoop wil de organisatie zicht hebben op de binnenlandse vraag naar tickets. Vorig jaar kwamen twintig procent van de bezoekers uit het buitenland. De 180.000 tickets gingen op vijf dagen de deur uit.

Toen was er ook nog voorverkoop bij Free Record Shop, dit jaar kunnen de tickets alleen online besteld worden.