Mamadou Ndiaye, een Senegalese basketbalspeler van 2,26 meter, krijgt de laatste tijd zeer veel aandacht. De reus domineert het hele veld en het is onmogelijk om op hem te verdedigen.

De basketbalteams van de hogescholen in Zuid-Californië werden onlangs gedwongen om tijdens hun wedstrijden een 'groot obstakel' te overwinnen.

Tot nu toe was het nog onmogelijk om te verdedigen op de Senegalese aanvaller. Zijn sprongkracht is uitstekend. Het blijkt ook zinloos te zijn om hem te hinderen.

Ndiaye kwam terecht bij de 'Brethen Christian High School', een school met 250 leerlingen in het zuiden van Californië, nadat bleek dat hij een tumor in zijn hersens had. Via donaties kon hij zijn operatie betalen. Een koppel uit de buurt was daarna bereid zijn wettelijke voogden te worden.

Statistieken

Zijn statistieken zijn beïnvloed omdat hij in een kleine competitie speelt met weinig concurrentie. Toch domineert hij het hele veld als hij een wedstrijd speelt. Ndiaye scoort gemiddeld 23,4 punten per wedstrijd. Verder maakt hij gemiddeld 13,6 rebounds en 4,8 blocks per wedstrijd.

Met veel inzet en goede coaching zou Ndiaye een mooie toekomst in het basketbal kunnen tegemoet gaan.