Antwerpse architect al drie dagen vermist in Franse Alpen
Kabelbaan naar de top van de Aiguille du Midi Foto: dswvv
In het Franse Chamonix is een 35-jarige architect uit Antwerpen al drie dagen vermist. De man zou maandagmiddag in zijn eentje gaan snowboarden en is sindsdien niet meer gezien. In de namiddag had hij een afspraak met zijn vriendin maar de man daagde niet op. Sindsdien zoeken de reddingsdiensten met man en macht. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Laatste Nieuws.

De 35-jarige Christophe Van Boxtel uit Antwerpen is een gepassioneerde snowboarder.  Maandagnamiddag wilde hij in zijn eentje de Aiguille du Midi in Chamonix verkennen, de hoogste bergtop die je in Frankrijk kan bereiken met een cabinelift.

'Christophe had met zijn vriendin afgesproken in de late namiddag. Ze zouden elkaar opnieuw treffen in het dal, maar hij daagde niet op. Zijn vriendin sloeg onmiddellijk alarm', verklaart de zus van Christophe in Gazet van Antwerpen. 

Door de slechte weersomstandigheden konden de reddingsdiensten pas dinsdagnamiddag uitrukken. Ze stuurden onmiddellijk een helikopter de lucht in en zoeken eveneens naar signalen van de gsm van Van Boxtel. Ook de Cel Vermiste Personen zoekt mee naar de Antwerpse architect.

Het gebied waar Van Boxtel verdween staat bekend als zeer gevaarlijk, onder meer voor lawinegevaar. Volgens de plaatste gendarmerie zou de snowboarder de Vallée Blanche-route afgedaald zijn, een off piste afdaling tussen gletsjers. In het verleden vielen skiërs daar al tussen gletsjerspleten.