Komend weekend, 4 en 5 februari, rijden er geen treinen tussen Brussel-Zuid en de vertakking Sint-Katherina-Lombeek, juist voor Denderleeuw. Dat laat spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel weten. Daardoor zal er de nodige hinder zijn op het spoornet.

Reden voor de onderbreking van het treinverkeer zijn werkzaamheden voor het Gewestelijk ExpresNet (GEN). In de omgeving van Anderlecht worden funderings-, montage- en afbraakwerken uitgevoerd. Infrabel maakt van de gelegenheid gebruik om de nodige onderhouds-, spoor-, seininrichtings- en bovenleidingswerken te doen.

Binnenlandse en Thalys-treinen worden omgeleid via de lokale lijn 50 tussen Brussel-Noord en Denderleeuw. Dat komt neer op een extra reistijd van 15 tot 20 minuten. Bepaalde treinen zullen niet in Brussel-Zuid en Brussel-Centraal stoppen (de trein Lokeren-Poperinge bv.), andere treinen zijn gedeeltelijk afgeschaft op hun traject: de trein Brussel-Noord - De Panne bv. rijdt niet tussen Brussel-Noord en Denderleeuw; de trein Brussel-Nationaal-Luchthaven - Gent-Sint-Pieters vertrekt vanuit Aalst en is afgeschaft tussen Brussel-Nationaal-Luchthaven en Aalst.

De ochtendspits zal op maandag 6 februari opnieuw normaal verlopen, verzekert Infrabel.
Meer info op www.railtime.be en www.nmbs.be.