Bloed in kasteel Wingene is van vermiste Stijn Saelens
Stijn Saelens. Foto: if
Het bloed dat werd gevonden in een kasteel in Wingene is afkomstig van de vermiste Stijn Saelens. Dat heeft het lab van de Brugse federale politie bevestigd. Het parket sluit voorlopig niets uit: een moord, een ontvoering en zelfs een enscenering van een misdaad behoren tot de mogelijkheden. Het geeft voorlopig geen verdere informatie over de mysterieuze zaak.

De 34-jarige Stijn Saelens, een bemiddeld man uit het West-Vlaamse Wingene, verdween dinsdag. Zijn echtgenote vond toen een plas bloed en een kogelhuls in het kasteel, waar ze samen met hun kinderen wonen. Van de man is geen spoor.

Een dertigtal agenten doorzocht woensdag voor de tweede dag op rij het 90 hectare grote domein rondom het kasteel. De bossen werden overvlogen door een helikopter met een warmtegevoelige camera. Hoewel er geen lichaam is gevonden, menen de onderzoekers dat er mogelijk kwaad opzet in het spel is.

Spanningen in de familie

Het Brugse parket zegt dat het voorlopig met alle mogelijkheden rekening houdt: een moord, een ontvoering en zelfs een enscenering van een misdaad. De speurders hebben bijzondere aandacht voor de spanningen die er al enige tijd waren tussen Saelens en zijn schoonfamilie.

Saelens zou met de kinderen willen emigreren naar Australië, iets wat zijn schoonfamilie niet kon aanvaarden. Zij willen dat de vrouw van de vermiste man de bloeiende huisartsenpraktijk blijft runnen die destijds door haar vader werd opgestart. De schoonfamilie vreest ook de kleinkinderen vrijwel nooit meer te zien bij een eventuele verhuizing.