Engelse moeder neemt baby mee tijdens bergbeklimming
Toen Ffion amper vier maanden oud was, nam Pritchard haar peuter mee naar de hoogste berg in South Wales, Pen y Fan. Foto: Menna Pritchard
De Engelse Menna Pritchard staat momenteel in het oog van de storm na een onschuldige foto die ze zelf verspreid heeft. Op het beeld is de vrouw te zien tijdens een van haar favoriete activiteiten: bergbeklimmen. Op zich niks speciaal, ware het niet dat ze haar peuter van twee meeneemt op de rug, zonder helm.

Het kiekje toont hoe de lachende mama samen met tweejarig dochtertje Ffion een berg beklimt, terwijl onder haar een man toekijkt op haar prestatie. Opmerkelijk: enkel peuter Ffion draagt geen helm. De foto ontlokt dan ook heel wat boze reactes in Groot-Brittannië. Op Twitter krijgt de vrouw de wind van voren: 'Dit is de slechtste moeder ter wereld', 'Wat voor een moeder moet je zijn om dit te doen?'

Pritchard zelf snapt niks van de kritiek en vindt dat je in het leven nu eenmaal risico's moet nemen. Volgens de mama is de peuter ook bijzonder enthousiast over de hobby: 'Up mummy up, zegt ze steeds tegen mij', aldus Pritchard. De kritiek over de helm veegt ze eveneens van tafel. 'Op die berg is het dragen van een helm niet verplicht, ik droeg de mijne enkel uit gewoonte', klinkt het. Nochtans staat de Three Cliffs Bay in Swansea volgens andere klimmers bekend om de vele ongelukken. 

Het is overigens niet de eerste keer dat Menna Pritchard Ffion meeneemt voor een avontuur. Toen Ffion amper vier maanden oud was, nam Pritchard haar peuter mee naar de hoogste berg in South Wales, Pen y Fan.