Een 35-jarige architect uit Antwerpen is sinds maandag vermist in de Franse Alpen. Christophe Van Boxtel was 's namiddags op zijn eentje gaan snowboarden in Chamonix, vermoedelijk op een gevaarlijke gletsjer. Toen hij later niet op een afspraak verscheen, sloeg zijn vriendin alarm. Sindsdien zoeken de reddingsdiensten met man en macht. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Van Boxtel is al enkele jaren gepassioneerd bezig met extreme sporten. 'Kitesurfen, survival, snowboarden: hij doet het allemaal', zegt zijn zus Nathalie. Maandag wilde hij alleen zijn hart ophalen op de Aiguille du Midi in Chamonix. Met 3.842 meter is dat de hoogste bergtop die je kan bereiken met een cabinelift.

'Hij had met z'n vriendin afgesproken dat ze elkaar in de late namiddag opnieuw zouden treffen in het dal. Toen hij niet op die afspraak verscheen, sloeg zij onmiddellijk alarm bij de politie.'

Door de barre weersomstandigheden in Chamonix konden de reddingsdiensten pas dinsdag om 16 uur een helikopter de lucht in sturen. De gsm-operator en de Cel Vermiste Personen zijn druk bezig met het lokaliseren van de gsm van Van Boxtel.

Het gebied waar Christophe verdween, kan zeer gevaarlijk zijn. Volgens de plaatselijke gendarmerie is het bijna zeker dat Van Boxtel de Vallée Blanche-route is afgedaald, een zogeheten off-piste afdaling over een gletsjer. Er heerst vaak lawinegevaar en soms vallen skiërs en snowboarders er tussen gletsjerspleten.