Een ballon die in juni werd losgelaten tijdens een schoolfeest in het Franse dorp Limalonges is zes maanden later opgedoken op een strand in Thailand. Dat meldt de directrice van de school. De ballon legde liefst 14.000 kilometer af.

De 90 leerlingen van de school in Limalonges, regio Poitou-Charentes, lieten op 25 juni naar jaarlijkse traditie ballonnen los. 'De kleine kaartjes aan de ballonnen, waarop het adres van de school geschreven stond, waren geplastificeerd. We waren wel vergeten om er 'Frankrijk' bij te schrijven. We krijgen immers vaak kaartjes terug, maar meestal worden de ballonnen teruggevonden in een andere Franse plaats, zoals Cognac of La Rochelle', vertelt directrice Estelle Boutet.

Midden januari ontving Boutet een postkaartje van een Thaise man die de ballon op 17 december op het strand had gevonden. 'Ik was met een olifant op het strand aan het wandelen toen ik een ballon zag liggen', schrijft de Thaise man. 'Ik woon in Siam, in de provincie Rayong. Ik ben visser en heb een boot. Het was niet gemakkelijk voor mij om uw land terug te vinden op een kaart.' De Thaise man had zijn tekst deels in het Thais en deels in het Frans geschreven.

De omslag waarin het postkaartje stak was afgestempeld op 27 december en kwamen op 17 januari aan in de Franse school. Tussen 25 juni en 17 december legde de ballon 14.000 kilometer af.