Valuta omrekenen met Currency+
Foto: rr
Als je op reis gaat buiten de eurozone helpt de app Currency+ je met het omrekenen naar de plaatselijke munteenheid. De wisselkoersen worden geregeld geüpdatet.

Currency+ rekent de ene valuta om naar de andere. De meeste wereldvaluta zijn al voorgeladen in de applicatie. Gebruikers kunnen hun meest gebruikte valuta selecteren, zodat die altijd getoond wordt. Het omrekenen wordt gedaan door de valuta te selecteren en het bedrag in te tikken op de calculator.

Hoeveel steekt de bank in eigen zak?

Veel andere conversie-apps zijn niet zo effectief, omdat de wisselkoersen niet recent genoeg zijn. Om dit probleem te vermijden heeft Currency+ een refreshknop ingebouwd. Met één druk op de knop worden alle wisselkoersen ververst.

De transactiefunctie is ook erg handig. Hier kunnen gebruikers een bepaald percentage instellen dat wordt afgetrokken nadat je geld gewisseld hebt. Zo weet je wat je kwijt bent als je geld gaat wisselen bij de bank.

Transacties bewaren

Alle transacties kunnen bewaard worden met de zogenaamde tape-functie. Alle berekeningen die je maakt worden opgeslagen op de tape. Gebruikers kunnen zo makkelijk door al hun transacties scrollen en eventueel gemaakte rekenfouten herstellen.

Currency+ is een heel aardige conversie-applicatie, met genoeg functies om de meeste gebruikers tevreden te stellen. Van plan om op vakantie te gaan? Check dan zeker Currency+, zodat je nu alvast weet wat een maaltijd of cola op je bestemming gaat kosten, en je daar ook gemakkelijk je uitgaven kunt omrekenen.

De app kost 1,59 euro, maar is ook beschikbaar in een gratis versie (die het met wat minder functionaliteit moet stellen).