Stybar: 'Ik doe het cross-seizoen uit'
Foto: BELGA
Geen Zdenek Stybar vandaag in de Parkcross van Maldegem. De Tsjech herstelt nog steeds van een griepje dat hem parten speelde op het WK in Koksijde. 'Ik voel me de laatste uren al iets beter', vertelde Stybar.

 'Het was voor mij erg moeilijk om te aanvaarden dat ik geen 100% was op de belangrijkste dag van het seizoen. Maar dat is de cross. Op enkele uren tijd kan een ziekte al die weken van training teniet doen. Maar ik blijf niet bij de pakken zitten. Dat zit niet in mijn karakter. Ik blijf in het veld rijden tot het einde van het seizoen. Ik ga pas nadien terug de weg op. Dat heb ik samen met mijn ploeg beslist', was Stybar duidelijk over zijn plannen.

Peeters: 'Rustpauze na veldritseizoen'

Ploegbaas Wilfried Peeters treedt zijn renner bij. 'We hebben besloten om niet meteen op de weg over te schakelen. Zdenek zal op zijn gemak het veldritseizoen afmaken en dan een korte pauze nemen. Nadien hervat hij op de weg. Die periode van rust is noodzakelijk om zowel fysiek als mentaal fris aan het wegseizoen te kunnen starten. We hebben nog niet beslist in welke koers Stybar zijn wederoptreden zal maken', aldus Peeters.