Waarom waagt een interieurvormgever de overstap naar juwelen? Van der Auwera vond geen geschikt juweel voor zijn vriendin en besloot dan maar zelf aan de slag te gaan. Experimenteren met marmer bracht hem tot een aparte techniek waarbij het materiaal atypische vormen aannam. ‘Liquid Marble’ is een collectie van uitgepuurde vormen in knallende kleuren.

Voor zijn tweede collectie ‘From Heaven to Hell’ speelt Van der Auwera met duivels en engelen, met vurig rood en speels blauw. Zijn derde collectie is dan weer geïnspireerd op de eenvoud van het vierkant. ‘Don’t be a square’ is een frisse, elegante lijn en toont duidelijk een architecturaal effect.

De ontwerper ziet zijn objecten ook niet zozeer als juwelen in strikte zin. Net zoals ze uitstekend passen op een hand of rond een hals, kunnen ze volgens hem evengoed schitteren als kleine designstukken in een interieur.

Prijzen voor de juwelen beginnen bij 30 euro. Je vindt ze onder meer bij Multiple (Hasselt), De Winkelhaak (Antwerpen), Corifeo (Brasschaat) en Tangram (Kortrijk) en via De Invasie. Meer verkoopadressen vind je terug op de website.