TreinTramBus: 'De maat is vol'
Foto: bdw
Reizigersvereniging TreinTramBus reageert woedend na de actie van de treinbegeleiders in Brussel-Zuid. 'De maat is vol', klinkt het.

Het treinverkeer werd woensdagochtend ontregeld door een wilde staking van een deel van het treinpersoneel in het station Brussel-Zuid, en dat amper twee dagen na een 24-urenstaking. Reizigersvereniging TreinTramBus reageert woedend: 'de maat is vol', aldus Jan Vanseveren, woordvoerder van TreinTramBus.

'De werkonderbreking van woensdagochtend komt totaal onverwacht en kan daarom absoluut niet. De reizigers konden helemaal niet naar alternatieven zoeken. We krijgen sterk de indruk dat enkele spoormannen en -vrouwen bij zowat elk meningsverschil naar het stakingswapen grijpen'. Dat verklaarde Vanseveren in een persmededeling. 'De reiziger is hiervan de dupe, terwijl hij geen partij is in dit conflict.'

TreinTramBus hekelt ook de frequentie van de stakingen. 'Op iets meer dan een maand tijd zijn er maar liefst vijf stakingsdagen geweest: twee aangekondigde stakingen en drie wilde acties. De trein krijgt zo stilaan het imago van een erg onbetrouwbaar vervoermiddel', luidt het.

'Wij respecteren het stakingsrecht, maar vragen dat dit aan bepaalde regels wordt onderworpen. Zo moet eerst het overleg alle kansen krijgen, en moet een staking worden aangekondigd', stelt Vanseveren.