Heb je absoluut nog geen flauw idee waar je deze zomer op vakantie gaat? Dan brengt een bezoekje aan Het Vakantiesalon in Brussels Expo vast meer duidelijkheid. Het salon, dat donderdag de deuren opent, schenkt dit jaar bijzondere aandacht aan gastland Indonesië.

Het maakt helemaal niet uit of je een verre reis wil maken of je jouw vakantie dicht bij huis wil doorbrengen: het Vakantiesalon biedt voor ieder wat wils. Zo staat paleis vier helemaal in het teken van Frankrijk, het vakantieland bij uitstek onder Belgen. In paleis vijf ontdek je een breed aanbod aan Europese vakantiebestemmingen en fijne plekjes aan de Middellandse Zee.

In paleis zes maak je dan weer kennis met vakantieformules in de Benelux, het Holiday Plaza en het Holiday Forum. Met dit laatste initiatief creëren Vlaanderen Vakantieland en Radio 2 een platform waar bezoekers reisinspiratie kunnen opdoen. Bekende praatgasten komen er hun boeiende vakantie-ervaringen delen. Paleis zeven ten slotte wordt integraal aan verre bestemmingen gewijd. Hier speelt gastland Indonesië de grootste rol.

Ben je op zoek naar een specifieke reis? Dan kan je naar hartenlust inspiratie opdoen in een van de zeven villages, waar de exposanten gegroepeerd worden per reistype. Nieuw dit jaar zijn de North-American village en de Latin-American village.

Het is tevens de eerste keer dat het Vakantiesalon opgehangen wordt aan een overkoepelend thema. Dit jaar werken de organisatoren rond ‘Op vakantie met garantie’. Concreet betekent dat dat zowel touroperators, reisagentenschappen en beroepsfederaties de voordelen van georganiseerde reizen voor je op een rij zetten.

Praktisch
Waar?
Brussels Expo (aan de Heizel). In paleizen 4, 5, 6 en 7
Wanneer? Van donderdag 2 februari tot en met maandag 6 februari, dagelijks van 10 tot 18 uur.
Toegangsprijs? 8 euro. Kinderen onder de 12 jaar gratis. Met kortingskaart: 4 euro.
Meer info? www.vakantiesalon.eu