'Dexia valt uit Bel20'
'Dexia valt uit Bel20' Foto: © Photo News
De Frans-Belgische financiële groep Dexia zou al vanaf 19 maart uit de Belgische sterindex Bel20 verdwijnen. Autodienstengroep D'Ieteren zou dan weer zijn terugkeer in de sterindex maken.

Dat berekende De Tijd op basis van de slotkoersen van maandag. Die zijn bepalend voor de aangepaste samenstelling van de Bel20. Om deel uit te maken van de index moet een bedrijf een bepaalde grootte hebben, en vaak genoeg worden verhandeld. Bij Dexia is er sinds het afstoten van de Belgische bankafdeling een probleem met dat eerste element.

D'Ieteren zal volgens De Tijd het vrijgekomen zitje innemen van Omega Pharma, dat door stichter Marc Coucke van de beurs werd gehaald. D'Ieteren behoorde van 1998 tot en met 2005 al tot de groep steraandelen.

Wie de plaats van Dexia zal innemen, is nog niet helemaal duidelijk. De Tijd noemt hoogspanningsnetbeheerder Elia een serieuze kanshebber. De beurswaarde van de netbeheerder zou wel groot genoeg zijn, maar mogelijk zou de verhandelbaarheid van het aandeel een probleemfactor kunnen zijn.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig