'Antwerpse haven vrijhouden is taak van overheid'
De voorzitter van N-VA, Bart De Wever Foto: BELGA
Als er maandag op de nationale stakingsdag blokkades worden opgericht op de Scheldelaan, een van de slagaders van de Antwerpse haven, moet er gezorgd worden dat werkwilligen toch hun weg kunnen vervolgen. Dat heeft Bart De Wever zondag verklaard op de nieuwjaarsreceptie van N-VA Antwerpen. 'Het is aan de overheid om de Scheldelaan maandag vrij te houden', vindt De Wever, die desnoods een politionele tussenkomst wil zien.

De N-VA-voorzitter haalde in zijn nieuwjaarstoespraak zwaar uit naar zowel de vakbonden als de federale regering in verband met de stakingsacties van maandag. 'De vakbonden en dan vooral de rode vakbonden vinden het nodig om te proberen het land lam te leggen en zware economische schade toe te brengen. Dat is onverantwoord en bovendien onbegrijpelijk, want het is toch hun vriend die in de Wetstraat 16 zit', aldus De Wever. 'Zelfs in moeilijke economische tijden slaagde de PS er immers in om broodnodige saneringen af te blokken.'

Volgens De Wever moeten de Vlamingen samen vechten om te zorgen dat 'werken en ondernemen beloond in plaats van bestraft wordt'. Hij roept dan ook op om maandag niet deel te nemen aan de staking. 'Ik hoop dat iedereen morgen aan de slag gaat, dat onze economie niet plat gaat en dat zeker hier in Antwerpen de haven en de petrochemische sector niet worden lamgelegd.' De N-VA-voorzitter haalde in zijn nieuwjaarstoespraak zwaar uit naar zowel de vakbonden als de federale regering in verband met de stakingsacties van maandag.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig