Club Brugge heeft zondagmiddag de transfer van de 19-jarige Noorse aanvaller Mushaga Bakenga bevestigd. De Noor met Congolese roots had zijn overgang van het Noorse Rosenborg naar Blauw-Zwart zaterdagavond zelf al via Twitter bekendgemaakt. Hij tekende bij de West-Vlamingen een contract tot juni 2017.

Bakenga, die zowel als diepe spits als op de flank kan worden ingezet, is een Noorse jeugdinternational. Sinds 2007 speelde hij voor de jeugd van Rosenborg. In 2009 kwam hij er in het eerste elftal. Vorig seizoen scoorde hij zestien keer in 29 wedstrijden. Hij had nog een contract tot 2013.

'Mushaga geldt in Noorwegen als één van de meest beloftevolle jonge spitsen', meldt Club. 'Als jeugdinternational kon hij al rekenen op de belangstelling van topclubs zoals Bayern München en Manchester City. Uiteindelijk koos jij in 2007 voor de veelvoudige Noorse kampioen Rosenborg, waar hij twee jaar later zijn debuut maakte in het eerste elftal. Club haalt hem binnen voor de neus van onder andere Borussia Mönchengladbach, Hannover en Standard', klinkt het bij Club Brugge.

Bakenga is al de derde wintertransfer voor Blauw-Zwart, na de Colombiaanse spits Carlos Bacca en de Spaanse verdediger Jordi Figueras.