Volgende week ligt de debuutplaat Born to die van Lana Del Rey in de rekken. Nu al is de gelijknamige single uit. Haar tegenspeler in de clip, het Amerikaanse model Bradley Soileau, krijgt veel vragen over die clip. Met ontbloot bovenlichaam neemt hij een halfnaakte Del Rey in zijn armen. 'Iedereen wil nu weten of ik een erectie had tijdens de opname', vertelt hij aan het Amerikaanse muziekblad Billboard.

Vorig jaar werd ze als mysterieus en zwoel de hemel ingeprezen voor haar single 'Video Games' maar de afgelopen tijd is ze even vlug van haar wolk getuimeld met een pak negatieve kritiek: ze zou niet kunnen zingen, haar imago zou fake zijn, haar lippen te opgespoten.

Toch verwacht men dat haar debuutplaat een knaller zal worden. Nu al is de gelijknamige single uit en daarop staat een halfnaakte Del Rey tegen het ontblote bovenlijf van Bradley Soileau.

Die zegt nu voortdurend 'geplaagd ' te worden met de vraag of hij tijdens de opname geen erectie kreeg.

'Lana omhelzen was een makkelijke opdracht. En neen, ik had geen erectie. Tijdens zo'n opname loopt een een mass volk rond die je voortdurend aanstaart, tegen je roept, er staan overal spots. Het is gewoon gekkenwerk', vertelt hij in Billboard.

Lana Del Rey, die eigenlijk Elisabeth Grant heet, heeft in 2010 al onder haar eigen naam een plaat uitgebracht. Die plaat, Lizzy Grant, kon slechts twee maanden gedownload worden bij iTunes.

De zangeres heeft nu de rechten op de plaat gekocht en wil die tegen het einde van de zomer opnieuw uitbrengen vertelde ze op de BBC.