Er bestaat nog niet veel meer duidelijkheid over de omstandigheden waarin donderdagnamiddag een 52-jarige man het leven liet bij een ongeval met een tram van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB. De verkeersdeskundige van het parket is nog aan zijn onderzoek bezig en zal onder meer de beelden van de bewakingscamera op de tram onderzoeken. Dat meldt het Brusselse parket.

De vijftiger kwam om het leven toen de riemen van zijn rugzak klem kwamen te zitten tussen de deuren van de tram. De man werd over verschillende meters meegesleept en overleed aan zijn verwondingen. De parketdeskundige liet na het ongeval de tram verzegelen en zal onder meer nagaan of het alarmsysteem aan de deuren goed werkt. Dat systeem moet verhinderen dat de deuren sluiten als er iets tussen zit.

Daarnaast zullen ook de beelden van het ongeval geanalyseerd worden en zal vermoedelijk de enige getuige van het ongeval nog eens ondervraagd worden. Dat moet onder meer duidelijk maken of het slachtoffer probeerde op of af te stappen. 'Daarover hebben we nog geen volledig uitsluitsel', zegt Brussels parketwoordvoerster Geneviève Seressia. 'Ook al wordt verklaard dat de man met zijn gezicht naar de tramdeuren stond.'

Alle elementen wijzen in ieder geval op een ongeval, aldus het parket.