Zes manieren om nú al een zomerjurkje te dragen
Foto: Shutterstock
Als de zon zich in de wintermaanden al laat zien, blinken de zomerjurkjes extra hard in de kast na een maandenlange rust. En omdat een onderscheid tussen winter- en zomerkleren echt niet meer van 2012 is, geven we je graag zes eenvoudige tips mee: hoe draag je dat zomerjurkje nu al, zonder ook koning winter te vergeten?

1 Kraagjes

Draag een zomerjurkje over een eenvoudig hemdje mét kraag. Je bent helemaal mee met de kraagjestrend - denk Col Claudine -, je hebt het sowieso niet koud en je maakt een verrassende combinatie.

2 Knitwear

De combinatie van een zomerjurkje met een gezellige, gebreide cardigan lijkt vreemd maar is in werkelijkheid een absolute voltreffer. Een lange, wollige trui creërt lengte en beschermt je tegen de kou - afwerken doe je met dikke kousen en een trendy enkellaarsje.

3 Oversized

Zelfs voor de aanstormende lente hangen ze nog overvloeding in de rekken: truien en sweaters met brede nekken, en 'weinig vorm'. Breed, groot en vormeloos zijn de hoofdkenmerken van dit type trui en in combinatie met een vormeloze broek zijn ze geen aanrader. Toch is een mix met een strakke zomerjurk of romantische print een aanrader, trendy én comfortabel.

4 Sokken-in-sandalen

Er zijn fervente voor- en tegenstanders, maar wie van zomerse tinten in koude wintermaanden houdt, ging al lang voor de bijl. Combineer je zomerse sandalen met dikke kousen en draag ze alsof het de normaalse zaak van de wereld is. Oh ja, de fronsende blikken van menig voorbijganger moet je er voor een keer bijnemen.

5 Weg met de glamour

Ook jurken die éigenlijk te glamoureus zijn voor een doordeweekse dag, mogen eindelijk uit de kast komen. Draag een iets te feestelijk jurkje - denk: strapless, kant, tule, te veel blingbling - met eenvoudige laagjes en basics. Met een gezellige trui, een geruit hemdje, dikke kousen, weinig accessoires en stoere laarzen maak je van een té chique jurk een perfect draagbaar stuk.

6 Laagjes

De meest eenvoudige tip uit het rijtje: laagjes. Verschillende T-shirts, cardigans, truitjes of bloesjes voor elkaar beschermen je lichaam in dat zomerse jurkje tegen de kou en creëren tegelijk een fijn effect. Wie voor neutrale laagjes gaat, gaat voor een jurkje op een legging met een cardigan, poncho of ouderwets rolkraagje onder het jurkje. Wie van uitdagingen houdt, combineert een jurkje met een wijd uitvallende bloes, een kraagje, een leuke cardigan én een kleurrijke poncho, jas of blazer.

 

Ook op verschillende Belgische modeblogs vind je trouwens inspiratie, als het op originele combinaties aankomt: blogster Kim van Brunetteblogging experimenteert hier met een zomers bloemenjurkje, Afrodite van The Fashion Folio toont hier hoe je kleur én laagjes combineert terwijl we ook deze kleurrijke combinatie van Paulien - Polienne, op de blog - graag als voorbeeld tonen.