M.A.C kondigt samenwerking met Beth Ditto aan
Foto: M.A.C
De Amerikaanse cosmeticaproducent M.A.C heeft een samenwerking met de Amerikaanse zangeres Beth Ditto aangekondigd. De M.A.C Beth Ditto collectie moet in juni van 2012 in de rekken liggen.

Beth Ditto raakte bekend als frontvrouw van de groep Gossip met hits als 'Heavy cross' en 'Pop goes the world' en trad later ook als solozangeres op. Vooral haar volumineuze verschijning, opvallende podiumacts en bijzondere kledingstijl gelden als haar handelsmerk.

Ditto gaat overigens steevast voor opvallende en kleurrijke make-up: zwaar aangezette ogen, felgekleurde lippen en perfect gestileerde wenkbrauwen... Zowel experimenten met kleuren, kapsels als complete looks zijn haar niet vreemd, en dat leverde haar al shoots en opvallende coverfoto's bij verschillende magazines op. Wat we van de collectie mogen verwachten is nog niet duidelijk, maar in de lijn van haar persoonlijke stijl kunnen we dus alvast kleur en weinig minimalisme veronderstellen.

Voor de Amerikaanse cosmeticagigant zelf is het in elk geval niet de eerste samenwerking. Eerder werkte het merk al samen met Lady Gaga, Daphne Gunness en Gareth Pugh.