Vier Pukkelpop-slachtoffers dienen klacht in
Foto: Koen Bauters
Vier slachtoffers van het Pukkelpopdrama hebben bij de Hasseltse onderzoeksrechter Ilse Lommelen een klacht ingediend tegen de organisatie van het Pukkelpopfestival wegens onopzettelijke slagen en verwondingen en schuldig verzuim.

Het onderzoek is nu in handen van de onderzoeksrechter en speurders van de Hasseltse federale gerechtelijke politie.

Volgens het parket is het onderzoek nu lopende en zal het nog een tijd duren vooraleer de raadkamer zich over het dossier zal buigen.

Kort na het drama op 18 augustus vorig jaar was het parket van Hasselt een opsporingsonderzoek opgestart, waarin de nodige deskundigen aangesteld waren.

Het parket besliste toen al dat de organisatie geen schuld trof, omdat er sprake was van uitzonderlijk noodweer. De resultaten van dat onderzoek door het parket zijn nu ook overgemaakt aan de onderzoeksrechter.

Bij het drama dat zich op 18 augustus afspeelde, lieten vijf mensen het leven. Het festival werd daarop afgelast. Voor alle duidelijkheid: deze klacht staat los van de claims voor de terugbetaling van de tickets. Eerder raakte bekend dat advocaat Alex Wijnant Pukkelpoporganisator Chokri Mahassine gaat dagvaarden om voor 350 festivalgangers de ticketprijs terug te krijgen.