Zulte Waregem haalt opgelucht adem na winst tegen Beerschot
Zulte Waregem - Beerschot Foto: BELGA
Het hing weer aan een zijden draadje, maar dit keer is het de groen-rode thuisploeg wel gelukt. Het won met 1-0 verdiend van een zwak Beerschot, dat slechts een schim was van de ploeg die met 4-0 won van Cercle Brugge. Er zit weer vertrouwen in Zulte Waregem.

Zulte Waregem, op zoek naar de eerste overwinning in vier maanden, verloor best niet van Beerschot, dat met veel vertrouwen naar de Gaverbeek afzakte nadat het vorig weekend Cercle Brugge afpoeierde. Toch was het Zulte Waregem dat het scherpst aan de partij begon. Een scherpe voorzet van de verloren zoon Habibou leverde echter niks meer op dan een hoekschop. Even was het schrikken toen Hernan Losada zijn uitstekende traptechniek demonstreerde, maar de knal zoefde net over de deklat. Hamalainen probeerde dit even later na te doen, maar Pacovski kon de Deense raket nog afweren.

Het wedstrijdniveau gleed nadien af tot een bedenkelijk niveau. De goede intenties waren er wel, maar veel acties strandden in de buurt van de zestien. Een kwartier zonder doelgevaar eindigde toen Berrier, een schot naast trapte. Het was geen sein tot beterschap, want het waren de bezoekers die via Dayan nog hun neus aan het venster staken. Bossut reageerde gevat. Toch moest Zulte Waregem op voorsprong gekomen zijn. Naessens legde mooi terug voor De fauw, maar zijn knal werd schitterend gepareerd door Pacovski.

Met meer inspiratie waren ze op het veld gekomen, die van Zulte Waregem. Berrier mikte een vrije trap op de lat en dat stak het vuur aan de lont in het stadion. Even later kreeg Naessens nog een mooie kopkans, maar de jonge spits was te verrast dat de voorzet van De fauw alles en iedereen passeerde. Beerschot wist even van geen hout pijlen maken en het was overleven voor de paars-witten.

Pacovski hield zijn ploeg recht met een schitterende save op een schot van Hamalainen. Een scherp schot van Sterckx gleed voorlangs. Wat niet meer leek te gebeuren, werd toch waarheid. Een mooie voorzet van Habibou werd door Chevalier in doel geschoven. De troepen van Dury stonden verdiend op voorsprong.

Mathijssen probeerde met twee wissels, François voor een bleke Özturk en Van der Heyden voor de zwakke Porokara, wat meer schwung in zijn elftal te brengen, maar dat lukte niet. De protagonisten uit het thuiskamp waren vermoeid en hun mooie aanvalsspel verdween. Toch moest de voorsprong verdubbeld worden, maar de scheids zag een duwfout op Chevalier door de vingers. Hamalainen dreigde nog, maar zijn schot ging voorlangs. De eerste overwinning onder Dury is een feit en het is duidelijk dat deze ploeg niet zinnens is om lang in de onderste regionen te blijven.

Herbeleef hier de wedstrijd fase per fase