Lierse kegelt Standard na verlengingen uit de beker
Standard - Lierse Foto: Photo News
Lierse heeft voor dé stunt in de kwartfinale van de Belgische voetbalbeker gezorgd. De Pallieters dwongen in de blessuretijd verlengingen af op het veld van Standard en maakte het af in de verlengingen. Lierse won uiteindelijk met 2-4 nadat het de heenwedstrijd met 1-2 had verloren. Lierse neemt het in de halve finale nu op tegen Lokeren. De Waaslanders kegelden AA Gent uit de beker.

Sonck was al in de tweede minuut betrokken bij een haarscherpe aanval van de bezoekers. Yasser Hussein haalde de trekker over, maar vond de staander op zijn weg. Een vrije trap van Maric van op dertig meter ging maar net over en El Gabas besloot naast. Standard bracht er helemaal niets van terecht. Een afstandsschot van Mujangi Bia ging ruim een meter over.

Grote verrassing

Na een uur kregen we plots een match te zien. Een vrije trap van Maric van op dertig meter botste vlak voor Bolat, die van beter weer en voetbal stond te dromen. De bal verdween via de binnenkant van de paal in het doel. Even later zat Bolat maar half bij een schot van El Gabas, maar Felipe veegde de bal van de doellijn. De Turkse doelman plukte een slappe lob van Gaxa uit de lucht.

Aan de overkant vlamde Pocognoli op de vuisten van Kawashima en Cyriac schoot rakelings naast. Zes minuten voor tijd leek Sclessin eindelijk wat vrijer te kunnen ademhalen. Vainqueur stelde met zijn eerste treffer van het seizoen gelijk. Voor Lierse was dit niet zo erg. Er zaten nog steeds verlengingen in en de bezoekers kregen wat ze verdienden. Bidaoui zette voor en Grncarov kopte binnen.

Bidaoui held van Lierse

In de verlengingen bleef Lierse de betere ploeg. Sonck zonderde Bidaoui voor Bolat af en de Belgische Marokkaan schoof de bal onder de Luikse doelman binnen.
Lierse plooide helemaal terug. Maric kopte een vrije trap in eigen doel, maar Adesanya zorgde in de allerlaatste minuut alweer op aangeven van Bidaoui voor de beslissing (2-4).

Standard - Lierse 2-4 (heen 2-1)

Doelpunt Lierse: Maric 67', Grncarov 91', Bidaoui 101', Adesanya 119
Doelpunt Standard: Vainqueur 84', Maric 119'