In het bisdom van Doornik vond woensdagochtend een huiszoeking plaats in het kader van Operatie Kelk. Die duurde ongeveer twee uur. De speurders gaven geen commentaar en namen verschillende dozen mee. Daarna ging het naar het bisdom van Namen. Volgens een bron die het dossier goed kent worden woensdag mogelijk nog andere huiszoekingen uitgevoerd in Waalse bisdommen.

Woensdagochtend werd een huiszoeking uitgevoerd in het bisdom van Doornik in het kader van Operatie Kelk, het onderzoek naar seksueel misbruik binnen de Kerk. Daarna was het bisdom van Namen aan de beurt.

De speurders namen dossiers mee over pedofiliemisdrijven gepleegd door priesters. "We hebben volledig meegewerkt", luidt het bij het bisdom van Doornik.

De bisschop van Doornik, Mgr. Guy Harpigny, was aanwezig toen de agenten aankwamen.
"Het personeel werd afgezonderd in een andere ruimte dan de onze en mocht de telefoon niet beantwoorden. De onderzoeksrechter vroeg Mgr. Harpigny om de correspondentie over pedofilie die aan hem gericht werd, alsook om de dossiers die samengesteld werden over misbruiken die door geestelijken gepleegd zouden zijn", verklaarde de woordvoerster van het bisdom, Maryse Harvengt.

"We hebben volledig meegewerkt. De speurders hebben de computers weinig geraadpleegd, aangezien de dossiers hoofdzakelijk op papier staan. Onderzoeksrechter De Troy verzekerde de bisschop dat hij al die documenten zal terugkrijgen, zodra het onderzoek ervan afgerond is", luidde het.

Eerder werd in Namen gemeld dat alles in het werk zal worden gesteld om met het gerecht samen te werken. Het bisdom van Luik was woensdagochtend niet bereikbaar. 

Maandag werden huiszoekingen verricht in de bisdommen van Hasselt en Antwerpen, alsook in het aartsbisdom van Mechelen. Dinsdag voerden de speurders huiszoekingen uit in de bisdommen van Brugge en Gent en bij de Broeders van Liefde in Gent.