VRT-baas: 'Eind juni beslissen we'
Sandra De Preter, de gedelegeerd bestuurder van de VRT Foto: vrt
Sandra De Preter, de gedelegeerd bestuurder van de VRT, bevestigt dat de omroep onderzoekt wat er met de verouderde gebouwen aan de Reyerslaan moet gebeuren. 'Maar een verhuizing is absoluut voorbarig.'

De Preter vertelde op Radio 1 dat er inderdaad iets moet gebeuren. Sommige kantoren aan de Reyerslaan zijn zo oud geworden dat de ramen haast uit de muren vallen.

Maar er zijn verschillende opties. Het huidige gebouw renoveren, een deel behouden (zoals de vernieuwde nieuwsdienst) en vlakbij iets nieuws neerzetten of een totaal nieuw gebouw neerzetten en verhuizen.

Maar dat Mechelen en Vilvoorde nu al aan het lobbyen zijn, daar heeft zij zelf nog niets van gemerkt. Gisteren zei de Mechelse burgemeester Bart Somers nochtans zelf op zijn nieuwjaarsreceptie dat de VRT een verhuizing naar zijn stad overweegt.

Volgens De Preter bereidt de omroep nu een technisch dossier voor om eind juni te kunnen beslissen: verhuizen of renoveren.

Pas daarna zou, eventueel, de zoektocht beginnen.

Zou het niet vreemd zijn om Brussel (en de buren van de RTBF) te verlaten als Vlaamse openbare omroep? 'Alle scenario's hebben voor- en nadelen,' zegt De Preter.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in