Pukkelpop herziet haar standpunten niet
Foto: Koen Bauters
De organisator van Pukkelpop, Chokri Mahassine, blijft bij zijn standpunt om de festivalgangers die aanwezig waren op de noodlottige editie van 2011 enkel tegemoet te komen met drank - en eetbonnen. Mahassine reageert hiermee op een team van de KULeuven dat zegt dat Pukkelpop tekort schiet en de tickets moet terugbetalen.

 'De organisatie van Pukkelpop bevestigt haar standpunt met betrekking tot de tickets en de situatie van overmacht', opent Chokri Mahassine zijn reactie. Volgens hem maakte KUL-professor Ilse Samoy een opiniestuk, gebaseerd op onvolledige informatie. 

'Indien er ooit daadwerkelijk een juridische procedure komt, heeft de organisatie er alle vertrouwen in dat ze zal kunnen aantonen dat het om een uitzonderlijk geval van overmacht ging, waarna ze zelf een vrijwillige tegemoetkoming voorstelde.'

Mahassine zegt ook dat Pukkelpop steeds in dialoog is gegaan met de ticketkopers die niet akkoord gingen met tegemoetkoming. Pukkelpop stelt vast dat de overgrote meerderheid is ingegaan op het voorstel van de organisatie. 'Pukkelpop respecteert echter de keuze van elke individuele Pukkelpopper ter zake', besluit Mahassine.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in