Anderlecht stuurt zwak Brugge met 3-0 huiswaarts
Foto: Photo News
Anderlecht heeft Club Brugge met harde 3-0 cijfers huiswaarts gestuurd. Mbokani en Jovanovic voor de rust, en Suarez na de rust etaleerden het overwicht van de thuisploeg. Anderlecht blijft zo op kop van de competitie en zet Brugge, dat derde blijft, op zes punten.

De huldiging van gouden schoen Suarez was nog niet goed en wel afgelopen, of de kersverse gouden schoen schudde Almebäck van zich af en legde de bal panklaar voor Mbokani. Die maakte er meteen 1-0 na drie minuten en een droomstart voor Anderlecht.

De toon was gezet voor een open wedstrijd waarin beide ploegen vooruit voetbalden. Ook Brugge kreeg via Odjidja een grote kans, maar de middenvelder trapte alleen voor doel in het zijnet.

Anderlecht zet door

Nadien had geen van beide echt veldoverwicht. Brugge versierde enkele halve kansjes, maar het was Jovanovic die na een één-tweetje met Mbokani de Brusselaars op een 2-0 voorsprong zette. De bezoekers probeerden wel druk te zetten, maar deden te weinig met de ruimte. Anderelcht kon onder andere via Suarez nog wel voor dreiging zorgen.

In de tweede helft was het Anderlecht dat de wedstrijd steeds steviger in handen nam. De Bruggelingen stonden veel te slap te verdedigen en waren ook offensief te zwak om Paars-Wit te verontrusten. 25 minuten voor tijd profiteerde Matias Suarez van een communicatieblunder tussen Jorgacevic en Almebäck om er 3-0 van te maken.

Club Brugge kon op geen enkel moment de thuisploeg verontrusten en moest de wet van de sterkste ondergaan. Anderlecht heeft een uitstekende zaak in de competitie gedaan, waar het op kop blijft en Brugge op zes punten zet. Gent volgt nu op vier punten.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig