Claasen bezorgt Lierse drie gouden punten na fout Boeckx
Lierse - AA Gent 2-1 Foto: Photo News
Lierse heeft een belangrijke stap richting behoud gezet. Daylon Claasen bezorgde de Kempenaars kort voor tijd de zege tegen AA Gent, dat naast de leiding grijpt en zelfs naar de derde plaats kan teruggewezen worden.

Lierse begon het scherpst, met een uitbraak van Bidaoui die over besloot. AA Gent reageerde met een fraaie aanval, die door Smolders te slap werd afgesloten zodat Kawashimi simpel kon redden. De Buffalo's namen vanaf dat moment de partij in handen en bezetten de speelhelft van Lierse.

Counters

De thuisploeg counterde, met Maric aan het stuur, echter dat het een lieve lust was. Aanvankelijk was het Bedaoui die rechtsachter Baric alle richtingen uitstuurde. Later was linksachter Wallace die hulpeloos over het veld draafde.

Lierse had al rond het kwartier op voorsprong moeten staan. Een schot van Claasen ging nog net naast, maar vlak nadien miste Maric onbegrijpelijk aan de tweede paal na voorbereidend werk van Bedaoui. AA Gent reageerde met een combinatie Ljubijankic-Mboyo, maar de ex-KVK-spits knalde op de vuisten van Kawashima.

Ongevaarlijk breiwerk

De counters van de Kempenaars waren echter veel gevaarlijker dan het breiwerk van de Buffalo's en de hoekschoppen die de bezoekende defensie moest toestaan, bleken levensgevaarlijk. Maric nam telkens de hoekschop en centrale verdediger Karim Saidi zorgde voor de afwerking. Eerst duwde hij aan de tweede paal rustig binnen en even later kopte hij tegen de eerste staander.

AA Gent won vorige week nog vriendschappelijk met 5-1 van Bundesliga-club Kaiserslautern, maar was ook na de herneming nog nergens. Maric stuurde Elgabas richting doelman Boeckx. Melli had al zijn ledematen nodig om de Egyptenaar af te stoppen. De thuisaanhang claimde een strafschop, maar de ref liet doorspelen en had het wellicht bij het rechte eind. Even later ontging hem aan de overkant wel een strafschopovertreding van Frans op El Ghanassy.

Ommekeer

Plots stonden de bezoekers echter op. Smolders stelde met een droge, lage knal gelijk en nauwelijks een paar minuten later moest Kawashima een poging van Ljubijankic uit zijn doelvlak duwen. De bezoekers leken Lierse op te gaan peuzelen, maar Maric verscheen alleen voor Boeckx. Afwerken is echter een enorm probleem voor de Serviër.

Brüls, die ook al tegen Kaiserslautern langs de kant begon, werd van de bank gehaald om de zege af te dwingen. Het was echter Boeckx die Elgabas van de voorsprong moest maken. Lierse had echter weer de medewerking van scheidsrechter Bourdouxhe nodig om overeind te blijven. Kawashima liep Brüls van de sokken, maar weer ging de bal niet op de stip.

Fout Boeckx

De Gentenaars dreigden met lege handen achter te blijven, want zes minuten voor tijd ging Boeckx in de fout bij een afstandsschot van de ingevallen Yasser. Claasen benutte de rebound: 2-1.

Gouden punten voor een verdienstelijk Lierse. Een belangrijke uitschuiver van AA Gent, dat het te gemakkelijk opnam op het Lisp.

Lees alle reacties in Het Nieuwsblad Sportwereld. De verkooppunten vindt u hier.