Kunnen kindjes met kanker binnenkort met kale Barbie spelen?
Foto: Photo News
Twee vrouwen uit de Verenigde Staten hebben op Facebook een oproep gelanceerd aan speelgoedfabrikant Mattel. Daarbij vragen ze om Barbie-poppen zonder haar te produceren, om jonge meisjes te steunen in hun strijd tegen kanker.

 De Facebook-groep Beautiful and Bald Barbie: let's see if we can get it made telt al meer dan 84.000 leden. Oprichters Jane Bingham en Rebecca Sypin hopen dat dat aantal blijft groeien en dat Mattel zal ingaan op het verzoek.

De twee vrouwen haalden hun inspiratie bij de speelgoedfabrikant zelf. Mattel maakte vorig jaar namelijk een unieke kale pop voor een vierjarig kankerpatiëntje. Dat idee willen ze nu uitbreiden naar kale Barbie-poppen voor alle kinderen. Bovendien werden Bingham en Sypin zelf met kanker geconfronteerd: ze streden beiden tegen kanker en ook de twaalfjarige dochter van Sypin verloor haar haar toen ze vocht tegen leukemie. 

Speelgoedfabrikant Mattel heeft nog niet officieel gereageerd op de oproep, maar de twee vrouwen kregen wel een brief toegestuurd. 'We aanvaarden geen ideeën van buitenstaanders', klonk het in de brief. Hopelijk brengt het succes van de Facebook-pagina hen toch op andere gedachten.