De rode das van Theo Francken
Foto: BDW
Aan N-VA-kamerlid Theo Francken was afgelopen week geen ontsnappen in de kamercommissies bij de bespreking van de beleidsnota's.

‘Meneer' Di Rupo op de grill leggen over de rekenfouten in de begroting? Francken op de eerste rij. Staatssecretaris Maggie De Block (Open VLD) om de oren slaan met asielcijfers? Francken op de eerste viool. Pieter De Crem (CD&V) hardhandig aan de tand voelen? Francken op de eerste wachtrij, want die commissie wordt wegens tijdsgebrek pas volgende week hervat, maar u begrijpt waar we naartoe willen: de man was omnipresent.

Goed voorbereid en bijtgraag was hij trouwens ook. Volgens partijgenoten kunnen regeringsleden in de toekomst dus maar best hun borst nat maken als ze Francken zien opduiken... met een rode das. ‘Dat is echt zijn Battle dress. Draagt hij een blauwe das, dan is er geen vuiltje aan de lucht. Maar als hij een rode das draagt, dan is hij klaar om ertegenaan te gaan, dan krijg je vuurwerk. Zeker als hij ook nog eens zijn haar net gemillimeterd heeft.'

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig