Wordt de trouwjurk van Kate Middleton 'Design of the Year'?
Foto: Photonews
De jurk waarin Kate Middleton zich in de lente van 2011 tot Duchess of Cambridge huwde, is genomineerd voor de Britse, prestigieuze 'Design of the Year' award. De jurk is een ontwerp van Sarah Burton voor Alexander McQueen en neemt het in de categorie mode op tegen tentoonstellingen, events en volledige collecties.

Andere genomineerden in de categorie mode zijn de tentoonstelling 'Alexander McQueen: Savage Beauty' in het Metropolitan Museum in New York, de herfst/wintercollectie van de Britse designer - en onlangs bekroonde - Mary Katrantzou en de 'Ethical Fashion Africa Collection' van ontwerper Vivienne Westwood.

Andere categorieën waarin prijzen te rapen vallen zijn architectuur, digitaal, meubilair, graphics, producten en transport. Zo zijn bijvoorbeeld ook de Olympische toorts in Londen (product) en de iPadversie van de Britse krant the Guardian (digitaal) genomineerd.

De 'Designs of the Year' worden jaarlijks door het Londense Design Museum uitgereikt aan de meest innoverende of interessante ontwerpen in de verschillende segmenten van de designwereld. Dit jaar worden de prijzen voor de vijfde keer uitgereikt, op 24 april 2012. 

Meer informatie over de genomineerden en de uitreiking vindt u op de website.