De Spaanse Teka-groep onderhandelt deze middag over de geplande sluiting van biervatenproducent Comet in Sint-Katelijne-Waver. Dat zegt Wim Penninckx van de christelijke bediendevakbond LBC. 50 banen staan op het spel.

 'De plannen zijn al bekend van in november', zegt Penninckx. 'Sindsdien zijn er gesprekken aan de gang met de lokale directie.  'De vakbonden halen daarbij alle argumenten aan om het bedrijf en de jobs hier te houden.' Deze middag komen de Europese directieleden van Teka naar Sint-Katelijne-Waver voor overleg.

‘Het gaat hier om een bedrijf dat een viertal jaar geleden nog rode cijfers vertoonde maar nu goed winstgevend is. Bovendien is zo'n verhuis wel goed voor de werkgelegenheid in Spanje, maar is het zinloos om te denken dat alle klanten mee naar Spanje verhuizen’, aldus de vakbondsman. Hij wijst op de logistiek die in ons land beter te organiseren is, en op de nabijheid van bijvoorbeeld bierreus AB Inbev en lokale brouwerijen.

Actie

Het personeel is sinds de aankondiging van de sluiting gewoon aan het werk, maar voert vrijdagnamiddag actie naar aanleiding van het eerste overleg met de Europese groepsdirectie die de beslissing tot sluiting genomen heeft. ‘Alle werknemers zullen in optocht van de productiesite naar de locatie van het overleg trekken’, zegt Penninckx.