Dit doe je beter niet op vrijdag de dertiende
Foto: *
Bijgelovige fashionista’s zijn het best extra voorzichtig op een dag zoals vandaag. Vrijdag de dertiende is immers hét moment waarop al jouw modieuze plannen de mist in kunnen gaan. Speel op zeker en vermijd deze gênante situaties.

- Ga geen solden shoppen. Kleren kopen als je bang bent dat het ongeluk je pad zal kruisen is geen goed idee, want dan winkel je te snel wat tot een resem miskopen kan leiden.

- Ga je toch winkelen, kijk dan niet te veel in een spiegel die barsten bevat. Volgens de Romeinen brengt een gebroken spiegel zeven jaar ellende.

- Mijd hoge hakken. Het zou wel eens kunnen dat je – uitgerekend vandaag – over je eigen voeten valt. Een strak rokje laat je ook beter achterwege want als het scheurt terwijl jij je bukt, is het wel vandaag.

- Laat je dure panty’s in de kousenlade liggen. Zo ben je zeker dat een (zwarte) kat jouw been niet zal aanschouwen als een uitnodigende krabpaal en enkele ladders (!) achterlaat.

- Bijgelovigen bannen maar beter ook kledij met kattenprint. Wie weet wat je daarmee allemaal aantrekt.

- Plaats je schoenen niet op tafel. Dit zou armoede voorspellen, terwijl je het geld straks goed kan gebruiken om te investeren in de nieuwe lentecollecties.

- Schmink je niet in de wagen. De kans dat je uitschiet met je lippenstift of mascara is altijd bestaande, maar op vrijdag de dertiende is deze een tikkeltje groter.