Het Belgisch leger vecht tegen overgewicht. Militairen die dat willen, kunnen sinds kort een beroep doen op een "digitale dieetcoach" op de interne website van Defensie. Dat melden Het Laatste Nieuws en de kranten van Sud Presse donderdag.

Daarnaast serveert de kantine van het hospitaal in Neder-over-Heembeek binnenkort bij wijze van experiment kleinere stukjes vlees.

Het vleesexperiment start over enkele dagen. De zeshonderd militairen krijgen dan 100 gram vlees in plaats van een stuk van 150 gram. Dat scheelt algauw zo’n 120 tot 150 calorieën, schrijft Het Laatste Nieuws. "Wie echt niet genoeg heeft, mag nog wat vlees bijvragen", zegt Patrick Mullie, voedingsspecialist van het leger. Er zijn ook extra groenten en aardappelen.

De digitale dieetcoach bestaat al een tijdje en geeft voedingstips op maat. De militair voert zijn gewicht, lengte en eetgewoontes in, en krijgt vervolgens per mail een persoonlijk voedingsplan en nuttige tips. Het is de bedoeling dat de begeleiding twee maanden duurt. Tot hiertoe schreven 326 militairen zich in. Een derde gaf op, een derde verloor effectief gewicht en nog eens een derde schreef zich alleen in om informatie te vragen, schrijft Het Laatste Nieuws.

De maatregelen zijn nodig, want uit onderzoek blijkt dat zes op de tien militairen met overgewicht kampen.
 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig