De Britse binnenlandse veiligheidsdienst MI5 werd genoemd als een van de beste werkgevers voor homo's, lesbiennes en biseksuelen. Dat maakte Stonewall, een liefdadigheidsorganisatie die ijvert voor de rechten van andersgeaarden, woensdag bekend. Consultancykantoor Ernst and Young voert de lijst aan.

De veiligheidsdienst MI5 staat op een 62ste plaats in de top 100 van beste werkgevers voor homoseksuelen, lesbiennes en biseksuelen. De lijst werd opgemaakt aan de hand van een vertrouwelijke enquête bij 7.500 homoseksuele, lesbische en biseksuele werknemers.

'De strijd voor een plaats in de top 100 was heviger dan ooit', stelde de ceo van Stonewall, Ben Summerskill. Andere bedrijven die het goed deden in de lijst zijn het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken, IBM, Barclays en Goldman Sachs.

'MI5 heeft de voorbije jaren hard gewerkt om gelijkheid en diversiteit op alle terreinen van haar werk te promoten', verklaarde Jonathan Evans, de directeur-generaal van de veiligheidsdienst. 'We zijn blij met de erkenning van Stonewall, maar we kunnen nog altijd meer doen.'

De veiligheidsdienst was er in het verleden niet zo happig op om homoseksuelen aan te nemen. MI5 vreesde dat ze kwetsbaarder waren voor afpersing en chantage.

De top 10 van Stonewall:

  1. Ernst & Young
  2. Ministerie van Binnenlandse Zaken
  3. Barclays
  4. Sussex Partnership NHS Foundation Trust
  5. Metropolitan Housing Partnership
  6. Goldman Sachs
  7. Accenture
  8. IBM
  9. Gentoo
  10. Simmons & Simmons