Wintervuur brengt circusmagie, theater en muziek
Wintervuur 2010 Foto: rr
Wintervuur is een hartverwarmend festival op de Antwerpse Rechteroever vol circusmagie, theater en muziek. Het festival dat mikt op sfeer en verbondenheid sluit dit weekend af met een groot slotfeest.

Het tweejaarlijkse festival Wintervuur is aan zijn vierde editie toe. Zaterdag kan je er nog gaan kijken naar Le Grand C van Compagnie XY, waarin zeventien main-à-main-acrobaten hoge menselijke constructies bouwen, of je laten meenemen door Petit Bizar op een onvergetelijke reis doordrenkt met de sfeer van geestdriftige uitvinders, vervlogen circustheater en muzikale clownerie.

Theaterliefhebbers gaan naar Zweep, een muzikale bewegingsvoorstelling met knallende paardenzwepen, of Gilgamesj, een heroïsch epos dat verteld wordt door een tiental jongeren. De Spiegeltent wordt op zaterdagavond omgetoverd tot een concertzaal waar The Rhythm Junks met bas, drums en harmonica mogen optreden.

Ook zondag blijft het moeilijk kiezen tussen de muziek-, theater- en circusvoorstellingen, maar wat je niet mag missen is het slotfeest dat begint om 16.00 uur. Eerst brengt een opzwepende fanfare leven in de brouwerij, daarna treden The Valerie Solanas op met Will Ferdy. Met hun jazz, swing en bigband brengen ze een ode aan Frank Sinatra en zijn Rat Pack.

Het uitgebreide programma en meer informatie vind je op hun website. Wintervuur gaat door in Park Broydenborg, Marneflaan, 2660 Hoboken, open van 08:00 uur tot 23:30 uur.