Wiki Offline: encyclopedie bij de hand
Foto: rr
De app Wiki Offline omvat haast alle artikels van Wikipedia. Zodat je ook zonder wifi of mobiele dataverbinding je nieuwsgierigheid kan bevredigen.

Mocht je je afvragen hoe de gehele Wikipedia-database op je iPhone of iPad past, dan is het korte antwoord dat artikelen alleen tekst bevatten wanneer ze offline bekeken worden. Op deze manier houdt Wiki Offline de bestandsgrootte beheersbaar. Heb je internetverbinding, dan blijven de artikelen nog steeds enkel tekst en verschijnen de afbeeldingen in een aparte viewer.

Start de applicatie voor het eerst op en Wiki Offline zal je vragen de Wikipedia-database te laden. De Nederlandse artikels zijn samen zo'n 400 MB groot, de Engelse liefst meer dan 3 GB. Ruim je iPhone of iPad dus op voor je deze applicatie aanschaft! Download het bestand ook bij voorkeur niet over 3G, tenzij je ruzie met je provider wilt.

Is de download compleet dan kan je naar elk artikel zoeken, binnen artikelen zoeken, de schermhelderheid, kleur en het lettertype aanpassen en pagina's bookmarken. Het is mogelijk artikelen in hun normale Wikipedia-lay-out te openen (alleen met internetverbinding) en alle links zijn aantikbaar.

Ook obscure pagina's

Om Wiki Offline aan de tand te voelen proberen we een groot aantal artikelen op te vragen die in de normale Wikipedia staan. Wiki Offline slaagt hier met vlag en wimpel in; van algemene onderwerpen als 'Californië' en 'hockey' tot obscure pagina's als de 'Petroglyph Game Studio', Wiki Offline lepelt de resulaten (zonder internetverbinding) één voor één op. Het zoeken zelf is razendsnel en de applicatie biedt dynamische suggesties.

Bron: AppAdvice