Vriend Elke Wevers op vrije voeten
Foto: *
De kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen heeft de vriend van de vermiste Elke Wevers (32) uit Neeroeteren vrijgelaten. De 36-jarige Tom Hompes zat sinds 12 december in de gevangenis van Hasselt op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van zijn vriendin. Zij is nu al een jaar spoorloos verdwenen.

Tom Hompes werd aangehouden na een falende test met de leugendetector, maar ontkent iedere betrokkenheid. De raadkamer in Tongeren bevestigde twee weken geleden zijn aanhouding. De man ging daartegen in beroep, waardoor hij donderdag voor de kamer van inbeschuldigingstelling verscheen. Zijn advocate Sophia Lycops pleitte daar voor zijn vrijlating en kreeg gehoor.

'Het resultaat van de leugendetectortest is de enige aanwijzing van schuld tegen onze cliënt. Voor het Openbaar Ministerie is dat voldoende, maar voor ons niet. De huiszoeking, het sporenonderzoek en het telefonie-onderzoek hebben niets opgeleverd', aldus meester Lycops.

Al jaar geen spoor van Elke Wevers

Elke Wevers verdween op 9 december 2010 rond 7.30 uur 's ochtends, toen ze naar haar werk vertrok. Ze werd toen nog gefilmd door een bewakingscamera. Normaal zou een collega haar oppikken, maar met haar gsm werd een sms verstuurd dat ze zich niet goed voelde en weer naar huis zou gaan. Daar kwam ze echter nooit aan.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig