Accenten op letters zetten
Foto: mvdv
Op je computer zit je soms minutenlang te zoeken naar de juiste toetsencombinatie om een accent op een letter te plaatsen. Bij de moderne smartphone en tablet is dat een stuk beter geregeld.

Of je nu een iPhone, Android-telefoon of Windows Phone gebruikt: een accent plaatsen doe je op exact dezelfde manier (opmerkelijk trouwens dat daar nog geen rechtszaken van gekomen zijn). Om een letter van een accent te voorzien, hou je de desbetreffende klaviertoets eenvoudigweg enkele tellen ingedrukt.

Er verschijnt dan een balkje dat de beschikbare accenten weergeeft. Sommige smartphones tonen alle mogelijke combinaties, andere beperken zich tot de accenten voor de ingestelde taal. Om een accent te selecteren hoef je die letter trouwens niet per se aan te wijzen. Zodra het balkje verschijnt kan je met je vinger direct door de keuzemogelijkheden scrollen.

Bepaalde Android-toestellen bieden nog een bijkomend hulpmiddeltje. Bij sommige letters die je indrukt staan onderaan drie puntjes; een teken dat er één of meerdere accenten onder de toets schuilgaan.

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig