15-jarige bedwingt zeven hoogste bergen
Foto: *
De Amerikaan Jordan Romero is de jongste bergbeklimmer ooit die op elk van de zeven continenten de hoogste berg heeft beklommen. Gisteren stond de 15-jarige op de top van Mount Vinson op Antarctica, op 4.897 meter hoogte. Vandaar belde hij zijn moeder om het nieuws te bevestigen.

Romero heeft daarmee het record gebroken van George Atkinson. Die had in mei  van dit jaar op 16-jarige leeftijd de zeven toppen achter de kiezen. 

Romero was er bovendien al vroeg bij: toen hij tien was, beklom hij de Kilimanjaro in Tanzania. Drie jaar later was de Mount Everest aan de beurt, meteen ook een record.

De klim op Antarctica deed hij samen met zijn stiefmoeder en vader. 'Een legendarische dag. Het team staat zo sterk als maar kan', liet die laatste in een audioboodschap optekenen. 'De berggoden hebben ons de tocht goed laten afwerken.'

Andere toppen die Romero al overwon zijn Mount Kosciuszko (Australië), de Elbroes (Rusland), de Aconcagua (Argentinië), Mount McKinley (Verenigde Staten) en de Carstenszpiramide (Indonesië).

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig