Acer Allegro: betaalbare middenmoter
Foto: Acer
Na een bescheiden poging met Android ligt er nu ook een eerste Acer-telefoon met Windows Phone 7.5 in de rekken, de Allegro.

Acer is vooral bekend als laptopfabrikant, maar heeft intussen ook enkele tablets en smartphones in zijn aanbod. De vorige Acer-apparaten moesten het vooral van hun goede prijszetting hebben, eerder dan van hun innovatieve kenmerken, en dat is bij deze Allegro niet anders.

De Allegro is het eerste toestel van Acer dat met Windows Phone werkt, en de fabrikant is redelijk trouw gebleven aan de standaardinstallatie van het Microsoft-besturingssysteem. Dat is een goede zaak, want Windows Phone 7.5 (Mango) is een uitstekend besturingssysteem.

Broekzakfoto's

Het toestel ligt goed in de hand, maar is wat aan de zware kant. Ook minder goed is de plaats van de cameraknop. Die staat rechts onderaan het toestel en door hem lang ingedrukt te houden wordt de schermbeveiliging omzeild en de camerafunctie geactiveerd. En dat levert de nodige nutteloze broekzakfoto’s op. De kwaliteit van de foto's is overigens niet uitmuntend. 

De Allegro is geen slecht toestel, maar we worden er warm noch koud van. Hij doet wat van een toestel in deze prijsklasse verwacht mag worden, maar ook niets meer. Objectief gezien is de Allegro dus zeker geen slechte smartphone.

Is er dan werkelijk niets unieks aan deze Allegro? Toch wel, want deze smartphone beschikt over Acers eigen Fast Charge-technologie. Hiermee zou de telefoon 2,5 keer sneller opladen aan een Acer-computer dan een gewoon stopcontact. Met een uurtje opladen kan deze jongen volgens Acer makkelijk weer een dagje voort.

Alles in beschouwing genomen is de Acer Allegro best een leuk toestel, maar dat is meer de verdienste van Windows Phone 7.5 dan van Acer zelf.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig