Vriend van Elke Wevers 'heeft gevoel dat speurders verkeerd zitten te zoeken'
Tom Hompes. Foto: ppn
De 37-jarige Tom Hompes, de vriend van de vermiste Elke Wevers (32) uit Neeroeteren, heeft het gevoel dat het gerecht op het verkeerde spoor zit. De man zit sinds vorige week in de cel op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning. 'Hij heeft het niet gemakkelijk. Hij heeft het gevoel dat men verkeerd zit te zoeken. Het doet hem goed dat nog redelijk wat mensen positief over hem blijven', vertelt zijn advocaat.

Hompes werd vorige week maandag opgepakt na een gefaalde test met de leugendetector. Volgende volgende week dinsdag of donderdag verschijnt hij voor de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Antwerpen, waar over zijn verdere aanhouding beslist wordt. Maandag werd nog een zeer uitvoerige huiszoeking gehouden in zijn appartement aan het Scholtisplein in Neeroeteren, maar die leverde niets op.

'Er is van mijn cliënt geen bijkomend verhoor afgenomen, maar wel van familieleden', vertelt meester Sophia Lycops, de advocate van Hompes. 'Hij heeft het niet gemakkelijk. Hij heeft het gevoel dat men verkeerd zit te zoeken. Het doet hem goed dat nog redelijk wat mensen positief over hem blijven. Alleen als hij langer in de cel blijft zitten, gaan de mensen volgens hem denken: waar rook is, is vuur.'

Hompes weerlegde ook de berichten dat hij in de campus Bree van het ziekenhuis Maas en Kempen het medisch afval, zoals ledematen, in containers deed. Dat behoorde volgens hem niet tot zijn takenpakket. Hij was als klusjesman verantwoordelijk voor het wegbrengen van ander afval, zoals karton.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig