Woensdag zal er een contact plaatsvinden tussen het kernkabinet en de sociale partners over de saneringsoperatie die voorligt. Dat heeft ACV-voorzitter Marc Leemans maandagavond gezegd na afloop van een ontmoeting met premier Di Rupo

Leemans benadrukte dat de voorzitters van de vakbonden maandag door de premier ontvangen zijn, maar dat "dit geen overleg was".

"De premier heeft ons ontvangen en naar onze standpunten geluisterd, maar is niet ingegaan op de inhoud. We hebben nog geen enkel rechtstreeks contact gehad met de minister van Werk of de minister van Pensioenen. Woensdag pas zal er een eerste stap in het overleg komen."

De ACV-voorzitter zei nog dat de bonden maandagavond formeel de teksten krijgen waar de regering tot dusver aan gewerkt heeft. "Die gaan we nu eerst bekijken."

De vakbondleiders hebben wel duidelijk laten verstaan dat de actie van donderdag zeker door gaat; Volgens Rudy De Leeuw van het ABVV heeft minister Van Quickenborne met zijn pensioenplan het vuur aan de lont gestoken. 

'Nu krijg je natuurlijk een situatie waarbij de sociale en syndicale actie is gestart, en nu kan men niet meer met een kleine tegemoetkoming of een snoepje akkoord gaan', zegt Rudy De Leeuw daarover op Radio 1.
 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig