Donderdag staking in openbare sector
Het gemeenschappelijk vakbondsfront organiseert op donderdag 22 december 2011 een algemene staking in de hele openbare sector.

Volgens Chris Reniers van de socialistische overheidsvakbond ACOD zal de staking zeer zichtbaar zijn en goed opgevolgd worden, ook al is drie dagen erg kort om de actie te plannen.

"De minister wil de teksten absoluut laten stemmen in het parlement nu donderdag. Het misprijzen ten opzichte van de openbare sector en het ganse sociaal overleg is groot", klinkt het in een mededeling van de bonden.

"De voorgestelde maatregelen zijn voor ons onaanvaardbaar. Onze mensen worden beroofd van een aantal rechten zonder dat er van redelijke overgangsmaatregelen sprake is. Minister Van Quickenborne laat ons geen keuze. Hoewel wij bereid waren tot overleg wil de Minister daar niet op ingaan", besluit het persbericht.

Het gaat om een algemene staking die voor alle takken van de overheidsdiensten geldt.

Onder meer bij het openbaar vervoer, bpost, de brandweer en de verschillende openbare besturen zullen volgens Reniers personeelsleden het werk neerleggen. Ook de onderwijsvakbonden verklaarden zich solidair, zegt ze. Hoe groot de hinder daar zal zijn, valt nog af te wachten.

Bij het spoor loopt een stakingsaanzegging voor een actie tussen woensdag 22.00 uur en donderdag 22.00 uur.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig