Naar schatting enkele honderden manifestanten van Vlaams ABVV, ABVV Brussel en FGTB Wallone hebben maandagvoormiddag verzameld aan de Financietoren in Brussel om de saneringsoperatie van de regering te hekelen. Ze verwijten de regering "aan contractbreuk te doen".

"Er zijn er in dit land die met vuur spelen, door het sociaal overleg naast zich neer te leggen", zegt Thierry Bodson, algemeen secretaris van FGTB Wallonne. "De rijken worden in dit land steeds rijker en de armen steeds armer. De echte verantwoordelijken voor de crisis; de banken, ratingbureaus en speculanten, worden niet aangepakt."

"Het is niet door sociale verworvenheden af te schaffen dat men ons sociaal model zal redden", benadrukt Caroline Copers, algemeen secretaris van het Vlaams ABVV. Volgens Copers zal het ABVV zich "niet zonder slag of stoot" neerleggen bij de sociale hervormingen die de regering wil doorvoeren.

De socialistische vakbond benadrukt dat er geld kan gevonden worden, zonder daarvoor de gewone mensen te treffen. Met een 3-tal maatregelen kan 8 miljard euro gevonden worden met een rechtvaardige bijdrage van de rijken en de grote bedrijven. "En wij hebben om dat geld te vinden geen 540 dagen tijd nodig gehad", zo luidt het.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in