Veiling spullen Liz Taylor levert 119 miljoen euro op
Liz Tayler Foto: AP
De veiling bij Christie's van spullen van de overleden actrice Liz Taylor heeft 154,2 miljoen dollar (bijna 119 miljoen euro) opgebracht. "De interesse vanuit de hele wereld was overweldigend", verklaarde Marc Porter van Christie's Amerika. De veiling van onder meer kleding, juwelen en kunst nam vier dagen in beslag.

Volgens het veilinghuis overtreft het resultaat ruimschoots de geschatte waarde. Christie's had een opbrengst van 30 tot 50 miljoen dollar verwacht.

Vooral zaken met een sentimentele waarde waren populair. Zo ging een grote foto van Michael Jackson voor 146.500 dollar van de hand, terwijl de prijs op amper 2.000 à 3.000 dollar was geschat. Jackson had op de foto de woorden "voor mijn ware liefde, Elizabeth. Ik hou voor altijd van jou, Michael Jackson" geschreven.

Voor de 190 juwelen, vooral diamanten, werd 137,2 miljoen dollar neergeteld, waarmee het meteen de duurste privécollectie is die ooit werd geveild.

Voor alle spullen werd een koper gevonden. "Het is één van de meest bijzondere veilingen ooit, en een bewijs van de affectie die iedereen nog voelt voor Elizabeth Taylor", aldus Porter.