Jacky Mathijsen overspeelde zijn hand door zijn sterkhouders rust te gunnen en zo ging Beerschot de boot in. Westerlo boekte verdiend zijn derde zege van het seizoen en wipt zo over Sint-Truiden naar de voorlaatste plaats.

Jan Ceulemans kwam dan toch aan achttien namen, al moest de Westerlocoach na het doemscenario in Kortrijk zijn ploeg overhoopgooien. Vanhamel, Juande, Dekelver en Yulu-Matondo mochten starten, Goor miste het duel tegen zijn ex-club door een achillespeesblessure. Bij Beerschot gunde Jacky Mathijssen na de 6 op 6 alle aanvallende steekhouders rust. Zowel MacDonald, Losada als Sidibe namen plaats op de bank; de vervangers heetten Custovic, Francois en Porokora.

De wedstrijd begon veelbelovend. In de openingsminuut al liet de vrijstaande Wuytens na om Beerschot op voorsprong te schieten. Aanvallen', riepen de Beerschotfans hun spelers toe, maar daar kwam weinig van in huis. Het was integendeel Westerlo dat uit het niets op voorsprong kwam. Annab leek eerst te lang te talmen, maar draaide zich dan knap vrij en haalde vanaf 25 meter vol uit. Het zondagsschot belandde onhoudbaar voorbij Pacovski.

Tien minuten later wilde ook Juande tonen dat hij een aardig schot in de voeten heeft. Kagelmacher werkte de bal slordig in de voeten van de Spanjaard en die krulde het leer heerlijk voorbij een alweer kansloze Beerschotgoalie. Westerlo vergat de score verder uit te diepen. Nog voor rust schepte de vrijstaande Yulu-Matondo de bal over doel en meteen na de pauze schoof hij de bal slordig naast. Annab imiteerde hem even later perfect.

Dekelver


Dat kwam de thuisploeg duur te staan. Francois kreeg alle ruimte om aan te leggen en zijn grondscherend schot verdween voorbij Vanhamel in doel. Het signaal voor Beerschot om druk te zetten en op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar dat was buiten Dekelver gerekend. Op assist van de heroptredende Cools bleef de aanvaller ijzig kalm en schoof hij de bal netjes in doel. Het eerste doelpunt nog maar voor goaltjesdief Dekelver.

Na de 3-1 probeerde Beerschot alsnog de bakens te verzetten. Mathijsen gooide Losada en MacDonald in de strijd, maar die wissels kwamen veel te laat. MacDonald kopte nog een grote kans naast, en verder kwam de uitploeg niet.