Drie gouden punten voor Lierse
Lierse - Kortrijk Foto: BELGA
Euforie in het Herman Vanderpoortenstadion. Met doelpunten na de rust van Frederic Frans en Daylon Claasen legde Lierse revelatie KV Kortrijk over de knie en springt over Zulte Waregem naar de dertiende plaats.

De bezoekers namen meteen het commando in handen. Ernest Nfor zonderde Oussalah voor doel af. De Belgische-Marokkaan trapte de wenkende kans knullig naast. De thuisploeg kon nauwelijks dreigen en Gaxa besloot de Kortrijkzanen nog een handje te helpen. Hij leverde de bal onvoorstelbaar slordig in. Peter Czvitkovics vond de lat op zijn weg.

21 minuten moest het thuispubliek wachten op het eerste schot van Lierse tussen de palen. Van Hout had geen moeite met het schot van Dodo Elgabas. Aan de overkant had Kawashima een parade in huis op een knal van Gershon.

Frans breekt wedstrijd open

De wedstrijd had een doelpunt nodig en dat kwam er ook na de pauze. Boban Grncarov kopte een vrijschop van Milos Maric door en centrale verdediger Frederic Frans trapte raak. Het eerste doelpunt dit seizoen van Frans. KV Kortrijk leek aangeslagen, want het verloor zijn greep op de wedstrijd. Hein Vanzaeckebrouck trachtte het tij te keren met een dubbele wissel en stuurde het duo Messoudi-Monrose het veld op.

Veel zoden bracht het niet aan de dijk. Oussalah lag wel voortdurend op de loer, maar de grote jongens van Lierse achteraan lieten zich niet verschalken. Vier minuten voor affluiten stuurde Maric, één van de uitblinkers bij de Pallieters, Claasen op Van Hout af. De Zuid-Afrikaanse international wipte de bal mooi over de uitgekomen Kortijkse doelman en de derde Lierse zege van het seizoen was een feit.