STVV weer alleen laatste na gelijkspel tegen KV Mechelen
STVV - KV Mechelen Foto: BELGA
STVV is na een weinig opbeurende wedstrijd tegen KV Mechelen niet verder geraakt dan een 0-0-gelijkspel. De thuisploeg mocht achteraf zelfs helemaal niet klagen met dat gewonnen punt, al is het onderin wel de verliezer van het weekend.

Na een kort genomen vrije trap was het Renard die als eerste keeper aan het werk gezet, maar de grootste dreiging in het wedstrijdbegin noteerden we toch aan de overkant. Gorius en even later Destorme stuurden Diabang de diepte in, en de Mechelse aanvaller kon telkens maar in extremis worden afgestopt.

Op het eerste echte Truiense gevaar was het wachten tot net voor het halfuur, wanneer Cordaro verkeerd inspeelde en Deferm knap Daerden voorbij de KV-defensie loodste. De thuisaanhang zag de bal al binnen, maar uiteindelijk stierf de poging van de Tongenaar op het dak van het doel.

Op slag van rust zorgden de Kanaries met een ingestudeerd nummertje nog even voor wat opwinding, maar alles bij mekaar was het in de eerste helft van de kant van de Kanaries toch te weinig om Mechelen zenuwachtig te maken.

Verliezer van het weekend


Halfweg de tweede periode moest STVV-doelman Verhulst vol aan de bak op een poging van Destorme. Die haalde uit van op de rand van het strafschopgebied, perfect naar de hoek, maar Verhulst redde schitterend. En wat stelde Sint-Truiden daar tegenover. Bitter weinig, want pas diep in de slotfase geraakte het enkele keren in de omgeving van het Mechelse doel. Met een knal van Buysens die net naast zoefde en een wanhoopspoging van Reza hoog over.